Válságtanulmányok

 1. Félő, hogy már a görög úton járunk, és ha így folytatjuk, 2012 még a magyar államcsőd éve is lehet. De ki menti meg Magyarországot? Mi kinek vagyunk fontosak? És egyáltalán, az megmentés, ami a görögökkel történik?
  gorog_uton.pdf
 2. Államcsőd, gazdasági szabadságharc, siker, felemelkedés. Ezt az utat járta be az elmúlt évtizedben Argentína. Mi viszont - zsákutcás nemzeti alkatunknál fogva - félő, hogy az ellenkezőjét fogjuk bejárni a következő egy évben: gazdasági szabadságharc, kudarc, államcsőd.
  argentin_forgatokonyv.pdf
 3. E rövid szintézis arról szól, hogy nagyfokú eladósodottságunk és gazdaságunk nyitottsága, valamint a Közös Piac működése és intézményi szabályozása megakadályozzák, hogy felzárkózzunk és megszabaduljunk az adósság-tehertől.
  kozospiaci_csapda.pdf
 4. A strassbourgi parlamenti ülés láttán, majd pedig miniszterelnökünk brüsszeli tárgyalásainak ismeretében - felfogván, hogy hiába érvelt Viktor briliánsan, és hiába tüntettek százezrek a kormány mellett - gondolom, sokan éreznek hozzám hasonlóan és legszivesebben bevágnák az EU ajtaját, mint egy redves ólajtót... De gondoljuk végig higgadtan a következményeket!
  bye-bye_eu.pdf

Ennek az oldalnak a tükre megtalálható a http://kisskaroly.xtreemhost.com/valsagtan.php címen